top of page
חיפוש
  • Nordic-tree

חמש (5) דרכים להדפיס תמונות על עץ

שאלתם את עצמכם פעם איך ניתן להדפיס תמונה על עץ בעצמכם? בפוסט זה נסקור 5 דרכים להדפיס תמונה על עץ! הדפסי עץ הם דרך נהדרת ליצור שלטים, תמונות מעוצבות לבית, מתנות בהתאמה אישית או סתם למתג את עבודתך. ניסינו ארבע שיטות העברת תמונות DIY ואז השתמשנו באמצעים טכנולוגיים מהמתקדמים בשוק לדרך החמישית. למעשה ממש הופתענו מהתוצאות.

המחשה של תמונת כלב מודפסת על גבי עץ ממוחזר
הדפסת תמונה על עץ ממוחזר מסוג OSB
 

נסקור 5 דרכים להדפיס על עץ

  1. אציטון

  2. מגהץ בגדים רגיל

  3. פוליאוריטן

  4. ג'ל מדיום

  5. הדפסת UV מתקדמת

נדריך אתכם על כל אחת מחמשת הדרכים להדפסה על עץ. נסביר לכם מה החומרים שאתם צריכים וכיצד ליישם את השיטות. כמובן שגם נסקור את היתרונות והחסרונות של כל שיטה במלואן.

 

1. העברת תמונה לעץ באמצעות אצטון:

הדרך הראשונה להעביר תמונה לעץ היא ע"י שימוש באצטון. כל מה שאתם צריכים בשביל התהליך הזה הוא קצת אצטון (גם חומר לדילול לקה יכול לעבוד), כפפות כדי להגן על הידיים, צמר גפן וכרטיס קשיח ישן. כמובן שצריך להיזהר עם האצטון ולקרוא את כל ההוראות והאזהרות הרשומות על האריזה.

צעד ראשון:

הדפיסו גרסת מראה של התמונה אותה אתם רוצים להעביר בגודל הרצוי. מומלץ שההדפס יהיה כמה שיותר כהה וחזק, כך הוא יעבור ביתר קלות לעץ. נדרש להשתמש במדפסת לייזר להדפסת התמונה, הדפס במדפסת דיו רגילה עלול לגרום למריחות גדולות מדי של הדיו על גבי העץ.

כאשר אתם מוכנים להתחיל את התהליך, הקפידו לעבוד באזור מאוורר היטב. ביחרו פיסת עץ, מומלץ שהעץ יהיה חלק ככל הניתן. הניחו את הדף המודפס שלכם כלפי מטה על משטח העץ שבחרתם. אם יש צורך, ניתן להדביק את הדף עם דבק סלוטייפ למשטח העץ כדי לדאוג שלא יזוז. השתמשו בצמר גפן או במברשת ומירחו את החלק האחורי של ההדפס באצטון.

מריחת אצטון על גבי העץ על מנת להעביר הדפס מדף לעץ
מריחת אצטון על גבי העץ

צעד שני:

בעזרת הכרטיס הקשיח יש לשפשף קדימה ואחורה על גב ההדפס. השתמשו בלחץ אחיד, והיזהר - לחץ רב מדי עלול לקרוע את ההדפס שלך. הדיו מועבר טוב יותר כאשר האזור רווי באצטון, ולכן ייתכן שיהיה עליכם למרוח אצטון מחדש אם האצטון מתחיל להתייבש.

הידוק תמונה לעץ על מנת להעביר את ההדפס שלה
הידוק התמונה לעץ

צעד שלישי:

קלפו בזהירות את הדף בכדי לבדוק את ההעברה וכדי לראות אם אתם צריכים לחכות עוד או להעביר את הכרטיס הקשיח עוד מספר פעמים. אם ההעברה ניראית לכם מספקת, קלפו את כל הנייר המודפס כדי לחשוף את התמונה שהועברה.

הסרת ניר מעץ לאחר העברת תמונה לעץ
הסרת הנייר מהעץ בזהירות

לסיכום:

יתרונות: איכות תמונה בסדר גמור, תהליך נקי.

חסרונות: איכות תמונה ממוצעת, אצטון הוא חומר כימי חזק שיכול להיות מסוכן, ללא אפשרות להדפיס תמונה על עץ ממוחזר ולא חלק, קושי בהעברת צבעים שאינם שחור לבן בצורה טובה.

 

2. הדפסת תמונות על עץ עם מגהץ בגדים:

הדרך הבאה להדפיס על עץ היא באמצעות מגהץ בגדים פשוט.

כל מה שאתם צריכים זה מגהץ ברזל פשוט, משטח גיהוץ, את התמונה שלכם וגם כאן תיצטרכו חתיכת עץ יחסית חלקה.

פשוט מניחים את הנייר על העץ ומגהצים.

כשניסינו את השיטה הזאת פשוט הנחנו את הדף על העץ וגיהצנו את הנייר תוך הקפדה שהנייר לא יזוז. ניסינו ללחוץ חזק אבל אנחנו חוששים שהמגהץ שלנו לא היה חם מספיק.

כשקילפנו את הנייר, ההדפסה לא נראתה טוב. אנחנו חוששים שזה בגלל שאולי המגהץ שלנו לא היה מספיק חם. מאז

לסיכום:

יתרונות: השיטה הזולה ביותר, תפעול יחסית מהיר.

חסרונות: איכות תמונה ירודה, אפשר להיצרב בקלות או לשרוף את העץ או הנייר, ללא אפשרות להדפיס תמונה על עץ ממוחזר ולא חלק, קושי בהעברת צבעים שאינם שחור לבן בצורה טובה.

 

3. הדפסה על עץ בעזרת פוליאוריטן:

השיטה השלישית להדפסה על עץ היא באמצעות פוליאוריטן על בסיס מים.

התהליך מעט שונה מהתהליך של הצטון. בתהליך זה קודם כל מורחים את הפוליאוריטן על העץ ורק אז שמים את הנייר על העץ. ניתן להשתמש בצבע פילאור של טמבור (על בסיס מים) או כל מוצר פוליאוריטן אחר. החומרים שצריך הם הפילואוריטן, מברשת קטנה למריחה (מומלץ ספוגית), מברשת שיניים נוקשה ומעט מים. גם כאן עדיף שהעץ יהיה חלק ולא מחוספס וכן מומלץ בהתמונה לא תהיה עם יותר מדי צבעים.

מריחת פוליאוריטן על עץ לפני הצמדת התמונה לשם העברתה לעץ
מריחת פוליאוריטן על עץ לפני הצמדת התמונה

ראשית מברישים את הפוליאוריטן עם מברשת ספוגית בניסיון לייצר שיכבה אחידה על העץ אך, היזהרו מלהשתמש ביותר מדי חומר. פחות חומר עדיף על יותר במקרה הזה.

לאחר מריחת החומר הניחו את הנייר על שכבת החומר הרטובה וליחצו אותה היטב תוך החלקה מהמרכז כלפי חוץ כדי להסיר את כל בועות האוויר (כן, בדומה להנחת מגן מסך...).

עכשיו רק נותר לתת לדברים להתייבש, זה לוקח בערך שעה.

הרטבת התמונה שהתייבשה בעזרת מגבת רטובה
הרטבת התמונה שהתייבשה בעזרת מגבת רטובה

לאחר שהפוליאוריטן מתייבש קחו מגבת רטובה קלות והרטיבו את הנייר. לאט לאט תתחילו לראות את הציור נחשף מבעד לנייר. המשיכו עם פעולה זו מספר דקות בודדות.

הסרת הנייר מהעץ על ידי שפשוף הנייר ובכך לחשוב את התמונה המודפת על העץ
הסרת הנייר מהעץ על ידי שפשוף הנייר

הגיע החלק הקשה...תתחילו לקלף בעדינות את הנייר.

את השאריות תשפשפו בתנועות עדינות ומעגליות (ניתן להיעזר במברשת שיניים קשיחה). שימו לב לא להגזים ובכך להוריד את הדיו. אפשרו ללוח להתייבש וחזרו על תהליך זה מספר פעמים עד להסרת הנייר לחלוטין. נדרשת קצת סבלנות כדי להסיר את הנייר במלואו. דאגו שלא להשאיר שלוליות מים על הלוח. זה יכול לגרום לעיוות התמונה.

לאחר שהנייר הוסר לחלוטין והלוח יבש, ניתן למרוח שכבה נוספת של פוליאוריטן בכדי להאריך את אורך חיי התמונה.

לסיכום:

יתרונות: איכות תמונה טובה מאוד, חומר בטוח לשימוש על בסיס מים.

חסרונות: הסרת הנייר מלכלכת ולוקחת הרבה זמן (כולל זמן ייבוש לא מועט), ללא אפשרות להדפיס תמונה על עץ ממוחזר ולא חלק, קושי בהעברת צבעים שאינם שחור לבן בצורה טובה.

 

4. הדפסה על עץ עם ג'ל מדיום: